ßßß
Ameryki nie odkryłam, ale malutką Bishop Rock na pewno. Odurzający aromat kokosa, powalający smak kokosa, niecodziennie zagrał pierwsze skrzypce i rozświetlił zwykłą owsiankę jak latarnia morską ścieżkę.Składniki na 4 malutkie miseczki:1 szklanka płatków owsianych, zwykłych1 szklanka wody kokosowej1 szklanka mleka kokosowego (domowy wyrób)2 czubate łyżki śmietanki kokosowej (stała część z puszki)2 czubate łyżki wiórków kokosowych1 czubata łyżka suszonej żurawiny, posiekanej4 daktyle, posiekane1 łyżka nasion lnu (w celach zdrowotnych, nie smakowych)do podania:kilka nerkowcówkilka mrożonych malinPłatki zalać płynem, zagotować. Dodać pozostałe składniki i gotować na wolnym ogniu, aż płatki zmiękną, około 10 minut. Przełożyć do miseczek, posypać orzechami i udekorować malinami.