Wykonanie
Ja dziś sprawiłam sobie taką przyjemność i zaserwowałam słodki
pudding z
brązowego ryżu . Każdy ma swój sposób na to jak go przyrządzić. U mnie najlepiej sprawdza się opcja ugotowania większej ilości
ryżu na obiad, dzięki
czemu mogę potem przygotować z nim coś na śniadanie kolejnego dnia – tym samym zaoszczędzam czas i prąd. Innymi słowy, korzystnie 😉 Rano wystarczy dolać
mleko (roślinne, tutaj owsiane) oraz dodatki, w tym wypadku duże i lepkie
daktyle medjool oraz aromatyczny
cynamon . Jako, że mamy jeszcze lato warto podać taki
pudding z sezonowymi
owocami czy też po prostu
bananem, dostępnym calutki rok. Najlepsze są klasyki, które przypominają nam smaki dzieciństwa – mam na myśli
ryż z jabłkami i
cynamonem, który zawsze robiła mi Babcia
daktylowo-
cynamonowy ryż na mleku (owsianym) z
bananem, nugatową
białą czekoladą* oraz tahinidates-cinnamon brown rice with oat milk served with
banana, white nougat chocolate* and tahini* wegańska /vegan !Składniki:ok. 50-60g suchego
ryżu (pełnoziarnisty/brązowy/biały/etc.)200ml
mleka roślinnego (tu:owsiane)
dwa, duże
daktyle medjool (lub kilka suszonych)1/3-1/2 łyżeczki
cynamonudodatki: sezonowe owoce/banan/jabłka prażone z cynamonem/tahini/masła orzechowe/orzechy/czekolada
Ryż ugotować na wodzie. Można przygotować od razu więcej. Ostudzić i wstawić na noc do lodówki. Rano dolać
mleko, posiekane
daktyle oraz
cynamon i gotować do zgęstnienia. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!Czas tutaj płynie bardzo szybko. Jednak myślę, że wszędzie jest podobnie, a wszystko zależy od tego jak chcemy go wykorzystać, ile spraw na naszej głowie. W mojej krąży teraz tysiąc myśli na raz, jak nie więcej. Totalne zawirowanie. Z czasem odnajdę harmonię, jeszcze trochę. Nic na raz, nic na siłę, spokojnieUdanego dnia!