Wykonanie
Mając przy sobie 4 rodzaje produktów z
kokosa postanowiłam przyrządzić owsiankę na zimno z ich udziałem. Zatopiłam wieczorem
płatki w
mleku ryżowo-
kokosowym oraz
kokosowym jogurcie sojowym i dodałam wiórki
kokosa . Wmieszałam też suszone
wiśnie oraz słodkiego medjoola, dzięki
czemu uzyskałam naturalną
słodycz. Rano wystarczyło podać z
owocami –
malinami oraz
bananem, a do tego dowolne dodatki, w moim wydaniu: nugatowa
biała czekolada,
jagody goji oraz mieszanka chrupiących
orzechów . Na koniec czwarte wcielenie
kokosa, czyli
płatki kokosowe . Ostatnio mam ochotę na nieco mniej złożone śniadania, z mniejszą ilością dodatków, niezbyt przekombinowane itp., ale dziś szczególnie potrzebowałam takiej
dawki energii, by było dużo, chrupiąco i słodko. Efekt bardzo zadowalający!
kokosowa jogurtowa owsianka na zimno z suszonymi
wiśniami i
daktylem medjool podana z
bananem,
malinami,
orzechami (
nerkowce, brazylijskie,
migdały, włoskie),
jagodami goji,
płatkami kokosowym oraz nugatową
białą czekoladącoconut-
joghurt overnight oatmeal with dried cherries and medjool date served with
banana, raspberries, nuts (cashews, brazil nuts, almonds and walnuts), goji berries, coconut flakes and white nougat chocolateSkładniki:5-6 łyżek
płatków owsianych1/2 szklanki
mleka roślinnego (
ryżowo-
kokosowe)3 łyżki
kokosowego jogurtu sojowegołyżka wiórek
kokosowychdaktyl medjool (zwykłych należy dodać więcej: 2-4)łyżeczka suszonych
wiśnibanan oraz
maliny do podaniadowolne dodatki:
płatki kokosowe,
jagody goji, biała/gorzka
czekolada (wegańskie!) lub inne
Płatki wymieszać z
mlekiem i
jogurtem. Dodać
wiśnie,
wiórki kokosowe oraz posiekanego
daktyla. Rano podawać z
owocami –
banana pokroić i przełożyć nic owsiankę wraz z
malinami, zostawić też na wierzch. Wybrać dowolne dodatki i podawać. Smacznego!Jak to się stało… Czuję niesamowitą więź z osobami, których na początku nawet nie znałam na żywo. Przyjemne uczucie i mam nadzieję, że nie zniknie na bardzooo dłuuugoMiłego i smacznego dnia!!