Wykonanie
Przepyszne o
waniliowym smaku, bardzo słodkie. Ja następnym razem spróbuje je zrobić z
niesłodzonego mleka i zobaczę jak wyjdą, bo w takiej wersji dużo ich nie najemy. A przecież takie własnej roboty są najlepsze.Składniki1 puszka
mleka słodzonego skondensowanego2 kubeczki
śmietany kremówki 36%1 łyżeczka ekstraktu
waniliowegoMleko skondensowane wlewamy do
śmietany kremówki. Do kremówki dodajemy ekstrakt
waniliowy i ubijamy przez kilka minut. Tak przygotowana mieszankę wlewamy do maszyny do
lodów i kręcimy
lody. Ja robiłam je przez około 45-50 minut. Powstałe
lody mają konsystencję
lodów włoskich z maszyny.
Lody przechowujemy w zamrażalniku jeśli wam coś zostanie do zamrożenia, a przed spożyciem wyjmujemy je na około 15 minut . Smacznego !!!