Wykonanie
Tak jak już wcześniej
pisałam mam niezły zapas
pstrągów w zamrażalce i postanowiłam go teraz zużyć, a jaki jest lepszy okres na
rybkę jak nie Wielki post. Ja
rybki robiłam 2 tygodnie temu i do tego pierwszy raz w życiu. Bardzo się denerwowałam jak wyjdą, ale niepotrzebnie bo wyszły super.Składniki:2 duże
pstrągi które smażymy tak jak w tym przepisie tutaj2 szklanki
octu6 szklanek
wody16 łyżek
cukru40 ziaren
ziela angielskiego2
liści laurowych3 duże słoiki
Do garnka wlewamy
ocet z
wodą, dodajemy
cukier,
ziele angielskie i
liście laurowe.
Wszystko razem doprowadzamy do wrzenia. Usmażoną
rybę wkładamy do słoika tak do połowy.
Wrzącą zalewą zalewamy
ryby dokładając do każdego słoika po kilka
liści laurowych i po kilka ziaren
ziela angielskiego.
Słoik mocno zakręcamy i odwracamy je do góry nogami na około 1 godzinę.
Ostygnięte słoiki wkładamy do lodówki na około 2 tygodnie po tym czasie
rybka powinna być już gotowa. Smacznego !!!