ßßß
Przepis pochodzi z książki kucharskiej Katarzyny Rozmysłowicz pt. Kuchnia Wegetariańska.
Składniki na 4 porcje:3 średnie cukinie2 ząbki czosnkuSólpieprz grubo mielonyszczypta świeżo utartej gałki muszkatołowej1 łyżeczka suszonego majeranku3 łyżki oliwy do smażeniaser feta do posypania (opcjonalnie)Wykonanie:Cukinię kroimy wzdłuż na cienkie paski ( najłatwiej za pomocą obieraka do warzyw) Solimy i odstawiamy na 5 minut. W tym czasie na oliwie smażymy drobno pokrojony czosnek, uważając, by się nie przypalił.Dodajemy cukinię, pieprz i gałkę muszkatołową. Wszystko smażymy kilka minut bez przykrycia. Cukinię podajemy gorącą, posypaną roztartym w dłoniach majerankiem
About Pani KucharkaView all posts by Pani Kucharka >< Śledź smażony po duńsku w słodkiej zalewie octowejPesto z bazylii >