Wykonanie
SKŁADNIKI40dag kremu nugatowego(np. nutella)10 dag kandyzowanych plasterków
pomarańczykilka kropel
aromatu pomarańczowego20 dag surowej masy marcepanowej6 łyżek
cukru pudru2 łyżki
marmolady pomarańczowejWYKONANIEKrem nugatowy lekko podgrzać, tak by miał konsystencję
śmietany. 3 plasterki
pomarańczy pokroić w drobną kostkę. Dodać do kremu wraz z
aromatem pomarańczowym, dokładnie wymieszać ,ostudzić.
Cukier puder przesiać przez gęste sito, zagnieść z marcepanem. Masę podzielić na dwie części , cieniutko rozwałkować, wykroić dwa prostokaty jednakowej wielkości( 24 na 28 ) Dużą deskę przykryć przezroczystą folią, delikatnie opruszyć
cukrem pudrem. Ułożyć spód marcepanowy, grubo posmarować masą nugatową. Na wierzchu ostrożnie położyć pozostały marcepan, całość odstawić do lodówki na co najmniej godzinę.Schłodzoną masę wyłożyć na posypaną
cukrem pudrem stolnicę. Ściągnąć folię , masę pokroić wzdłuż na niezbyt szerokie pasy, a następnie w małe romby. Pozostałe plasterki
pomarańczy pokroić na zgrabne trójkąciki.
Marmoladę lekko podgrzać , a małe porcyjki rozłożyć na przygotowanych pralinkach. Udekorować kawałkami
pomarańczy . Przechowywać w lodówce.SMACZNEGO