Wykonanie
Dzisiaj potrawy weekendowe, które zagościły na moim
stole. Knedle , które robię od lat. Zmieniam tylko farsz.
Składniki na farsz.
Mięso z kurczaka obgotowane , na wywarze robię zupę. 1 kilogram
kapusty kiszonej obgotowanej.
Mięso przekręcamy prze zmaszynkę,
kapustę również. Dodajemy uduszoną jedną
cebulę - łączymy mieszamy . Do smaku
sól ,
pieprz .Składniki na ciasto.2 kilogramy ugotowanych
ziemników. Przekręcamy przez maszynkę. Dzielimy na cztery części. Dodajemy tyle
mąki ziemniaczanej ile stanowi jedna część
ziemniaków. 4
jajka mieszamy podsypując
maką pszenną. Wielkość knedli dowolna Ja biorę małą garstkę ciasta , nakładam farsz i zlepiam.
Potem formułuję kulkui. Gotujemy w osolonej wodzie do momentu, aż wypłyną i pogotują się ok 5 min.SMACZNEGO