Wykonanie
Sushi to moja ulubiona potrawa. Nie często sobie na nią pozwalam "na
mieście", ale jeśli tylko mam okazję to przygotowuje je w domu. Moje początki z tą japońską potrawą zaczęły się 10 lat temu, wtedy nie wyglądało ono, ani smakowało dokładnie jak w restauracji. Dziś jednak coraz bardziej zbliżam się do oryginału i mam za sobą nie jeden rulonik. W tym dziale przedstawiam przepisy na sushi, nigiri, futomaki, hosomaki, california rolls. Pojawia się wszystkie odmiany i różne smaki sushi, które często przygotwuje w domu.
Hosomaki z surimiŁatwa do przygotowania, a przy okazji tania wersja popularnego japońskiego dania. Cienkie i długie hosomaki, wypełnione najlepszym kleistym
ryżem i paluszkiem
krabowym to idealny sposób na próbowanie nowych dalekowschodnich smaków.
Futomaki w tempurze z
kurczakiem teriyaki i
ogórkiemHosomaki z
ogórkiem (Kappa
Maki)
Futomaki z
krewetkami w tempurze,
avocado i
sałatąAnago nigiri
Sake
uramaki sushi
Futomaki z
kurczakiem teriyaki i
avocado