Wykonanie
Niedługo Walentynki. Dzień, w którym miłość spotykamy na każdym kroku. Dla mnie taki dzień jest zawsze. Świętuję go każdego poranka i każdej nocy. Bo nie jest ważne czy jest to Walentego czy po prostu 24 stycznia. Najważniejsze, że jest ta druga osoba, którą się kocha i która kocha ciebie.Okazji, aby zjeść coś słodkiego również jest mnóstwo. Wystarczy po prostu...chcieć.
Składniki:opakowanie gotowego
ciasta francuskiego (lub
ciasto francuskie własnego wyrobu)garść
malin mrożonych2 łyżki
cukru pudruPrzygotowanie:Gotowe
ciasto francuskie składamy na pół i lekko wałkujemy (chodzi o to, aby było grubsze). Wycinamy foremką serduszka. W każde serduszko wkładamy
malinę (aby delikatnie weszła w ciasto).
Malin nie rozmrażamy. Układamy serduszka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 20-25 minut w temperaturze 200 stopni (aż do zarumienienia). Podajemy posypane
cukrem pudrem.Prosto, szybko, elegancko i smacznie.Smacznego