Wykonanie
W pierwszej wersji miały to być pieguski
dyniowe z kawałkami
czekolady, ale nie mogłam znaleźć tabliczki
czekolady w domu, więc postanowiłam zrobić coś zdrowszego,ale równie pysznego.Składniki:1 szklanka
mąki1 szklanka
płatków owsianych/żytnich/pszennych1 łyżeczka proszku do pieczenia/sodki1/4 kostki
masła roślinnego3/4 szklanki puree z dyni1/3 szklanki brązowego/białego
cukru1/2 szklanki słonecznika/pestek dyniPrzygotowanie:Do miski wrzucamy
masło i miksujemy je na gładką masę z
cukrem.Następnie dodajemy stopniowo wszystkie suche składniki-
mąkę, proszek,
płatki, pestki słonecznika/dyni.Dokładamy puree i mieszamy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji.Masę wykładamy małymi łyżeczkami na blachę wyłożoną papierem i pieczemy w 180 stopniach przez 15-20 min.Smacznego :)