Wykonanie
Nie trzeba wielu składników ani dużo czasu by stworzyć pyszny deser. Uwielbiam
banany w karmelu i
ciasto francuskie dlatego kiedy jedno i drugie zalegało mi w kuchni, w kilka minut przygotowałam deser do popołudniowej
herbatki.Składniki:arkusz
ciasta francuskiego4
banany100 g
cukrułyżeczka
masłałyżka
soku z cytrynyCiasto francuskie rozłożyć na papierze do pieczenia.
Banany pokroić w plasterki, skropić
sokiem z cytryny. W rondelku umieścić
masło i
cukier, podgrzewać do momentu aż powstanie brązowy karmel. Wrzucić
banany i wymieszać. Przełożyć wszystko na środek
ciasta francuskiego, zostawiając z każdej strony 2-3 centymetry marginesu. Zawinąć boki do środka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec aż ciasto będzie mocno zarumienione, czyli około 25 minut.