ßßß
Gruszki na sałacie to jedna z propozycji sałatek, które zabrałam ze sobą w torebce. Jest genialnie prosta, przyjemna w smaku, syci (niestety, nie na długo). W sam raz, kiedy nie spędzacie zbyt długo czasu poza domem i nie potrzebujecie wielkiego obiadu.Robiłam sałatkę z arbuzem i gruszką, polaną miodowym sosem. A teraz czas na coś, co jest raczej przekąską! Miętowy dressing! Niebo w gębie :)A samotne gruszki smakują bardzo dobrze z sałatą masłową.Składniki na porcję1 gruszkakilka listków sałaty (porwanej na strzępy)Gruszkę pokroić na części, ułożyć na sałacie.Jeżeli robicie sałatkę "na wynos", włóżcie sałatę i gruszkę do pudełka, a dressing do małego pojemniczka.1 łyżeczka syropu miętowego (przepis wkrótce)1 łyżeczka oliwy1/2 łyżeczki soku z cytrynysól, pieprzWszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać i polać nimi sałatkę.Albo schować do pojemniczka. Ja, jak prawdziwa lekomanka, trzymam sosy buteleczce po ketonalu.