Wykonanie
Ten przepis dostałam lata temu od koleżanki. Bardzo długo czekał na wypróbowanie, ale nie ma tego złego... Co prawda nie przepadam za daniami instant, zwłaszcza poniższej firmy, ale raz na jakiś czas nie zaszkodzi.
Kurczak wyszedł smaczny, aczkolwiek należy bardzo uważać z dodatkiem
soli ;-)1 cały
kurczak500ml
śmietany 18%2 zupy
cebulowe Knorra
Kurczaka dzielimy na kawałki i myjemy. Pozostawiamy do obcieknięcia.
Śmietanę mieszamy z zupami. Dokładnie zanurzamy każdą część
kurczaka w
śmietanie i układamy w misce, pozostałą
śmietanę wylewamy na wierzch. Przykrywamy i odstawiamy do lodówki na noc lub przynajmniej na 2-3h.
Kurczaka przekładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy i pieczemy przez 1h w temp. 200 stopni.SMACZNEGO :-)