Wykonanie
Dawno nie pokazywałam nic słodkiego i aż mnie nosi, żeby coś upiec. Zabiorę się więc do pracy, a tymczasem pokażę deser podpatrzony u Kingi - pyszne
kokosowe kulki. Na pewno każdy z Was próbował choć raz te kupowane w sklepie, domowe Raffaello jest jednak o niebo lepsze!DOMOWE RAFFAELLO200g
masła0,5 szklanki
cukru pudru2
żółtka150g
wiórków kokosowych200g
herbatników100g
migdałówMigdały parzymy i obieramy.
Herbatniki drobno kruszymy - niezły sposób na wyżycie się za pomocą wałka ;-).
Masło ucieramy z
cukrem pudrem, dodajemy
żółtka, połowę
wiórków kokosowych i
herbatniki - dokładnie mieszamy i wstawiamy masę do lodówki na około 2h. Po tym czasie stężałą masę wyjmujemy z lodówki i formujemy małe kulki - do każdej wkładamy jednego
migdała. Obtaczamy w pozostałych wiórkach
kokosowych.Nie liczyłam ile wyszło kulek ale było ich wystarczająco dużo żeby objadły się trzy osoby ;-)SMACZNEGO :-)