Wykonanie
W tym roku na działce mam mnóstwo
malin. Dlatego w kolejnych postach również będą dominować
maliny.Pyszny włoski deser w
sosie malinowym. Idealny na cieplejsze dni.
400ml
śmietany kremówki 30-36%100ml
mleka lub więcej
Cukier wg uznania3 łyżeczki
żelatynySos malinowySzklanka
malin + kilka do ozdoby
Cukier do smaku
Śmietanę z
mlekiem podgrzać na rondelku, zagotować. Zdjąć z kuchenki, dodać
żelatynę i dobrze wymieszać. Dosmakować
cukrem. Wylać do szklaneczek lub innych pojemników. Wstawić do lodówki do stężenia.
Maliny zblendować z
cukrem.Deser w szklaneczkach włożyć na chwilę do ciepłej
wody, aby ładnie wyszedł z pojemników. Wyłożyć na talerzyki, polać sosem i udekorować.