Wykonanie
Pulpę z
mleka roślinnego można wykorzystać, przygotowując "pralinki". W smaku całkiem niezłe, idealne dla zwolenników zdrowych słodkości.
Otręby można zastąpić
płatkami owsianymi, pralinki będą smaczniejsze.Składniki na ok. 20 szt.pulpa z
mleka orzechowo-owsianego (pozostała z 200g suchych produktów)1 łyżeczka mielonych
orzechów5-6 łyżeczek
ksylitolu (lub
cukru)ok.10 łyżek
otrąb owsianych (lub
płatków owsianych błyskawicznych)
kakao lub mielone
orzechy - do obtoczeniaPulpę z
mleka roślinnego wymieszać z
ksylitolem, dodać
otręby owsiane w takiej ilości, aby z masy można było formować kuleczki.Zwilżonymi w wodzie dłońmi formować kuleczki, a następnie obtaczać w
kakao lub mielonych orzechach.Włożyć do lodówki do schłodzenia na ok. 40 minut.