ßßß Cookit - przepis na Surówka z kwaszonej kapusty

Surówka z kwaszonej kapusty

nazwa

Wykonanie

A oto prosty i szybki dodatek do dań obiadowych - surówka z kwaszonej kapusty z marchewką. Najlepiej pasuje do dań mięsnych i ryby.
Składniki:
- 0,5 kg kwaszonej kapusty,
- 2 marchewki,
- 2 łyżki oleju,
- 1 łyżeczka cukru,
- pieprz.
Sposób wykonania:
Najpierw sprawdzamy, jak mocno kwaśna jest kapusta. Zbyt kwaśną przepłukujemy kilka razy wodą i odsączamy. Lekko ją szatkujemy. Surową i obraną marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach i łączymy z kapustą. Dodajemy olej, cukier i odrobinę pieprzu. Delikatnie mieszamy i gotowe.
Źródło:http://tygryski-to-lubia.blogspot.com/2013/05/surowka-z-kwaszonej-kapusty.html