Wykonanie
Składniki :polędwiczka wieprzowa długa
sól morska prowansalska ( firmy Kamis)świeżo mielony
pieprz ( firmy Kamis)1 łyżka
suszonych pomidorów z
czosnkiem i
bazylią (
przyprawa firmy Kamis)1 płaska łyżeczka
szałwii2 łyżki
oliwy extra vergine Sagra ( do kupienia w delikatesach Mantini - klik)2 ząbki
czosnku5
oliwek zielonych olbrzymich ( do kupienia w delikatesach Mantini - klik)
Sałatka :
pomidorki koktajlowemini
mozzarelleoliwki zielone olbrzymie ( do kupienia w delikatesach Mantini - klik)1 łyżka
oliwy extra vergine Sagra ( do kupienia w delikatesach Mantini - klik)1 łyżeczka
bazylisól morska prowansalskaPrzygotowanie :Polędwiczkę kroję w plastry. Rozbijam dłonią.Przyprawiam
solą,
pieprzem,
suszonymi pomidorami,
szałwią - wcieram dokładnie
przyprawy w
mięso.
Czosnek oraz
oliwki kroję w plastry.Dodaję do
mięsa czosnek ,
oliwki ,
oliwę - mieszam i odstawiam na 30 minut.Smażę około 2 minuty z każdej strony na złoty kolor.
Sałatka:
Pomidorki kroję na pół,
oliwki w kostkę.Łączę
pomidorki z
mozzarellą,
oliwkami, przyprawiam
bazylią,
solą i
oliwą. Mieszam.Podaję soczyste
polędwiczki w towarzystwie sałatki.
Dwa słowa o produktach :
Oliwa która wykorzystałam przy przygotowaniu tego dania jest najlepszą
oliwą z jaką kiedy kol wiek się spotkałam. Przepięknie pachnie i jeszcze lepiej smakuje. Polecam !!!!!
Oliwki super, mięsiste i pyszne, jedyny minus to pestka.Inne produkty firm :kliknij w obrazek