ßßß

Co potrzeba:20 dag mąki1 łyżeczka mielonego cynamonu1 łyżeczka mielonego / startego imbiru1 łyżeczka gałki muszkatołowej1 łyżeczka mielonych goździków1 starta skórka pomarańczy25 dag rodzynek25 dag suszonych wiśni, śliwek, brzoskwiń6 dag pokruszonych migdałów20 dag miękkiego masła20 dag cukru4 jajkaGranola orzechowa Santehttp://sante.pl/p113/granola-orzechowa-50g1 łyżeczka proszku / sody do pieczeniaSposób przygotowania:W misce ucieramy masło z cukrem, jajkami pomału, ciągle ubijając.

Przesiewamy mąkę z przyprawami
dodajemy starkowaną skórkę, imbir i suszone owoce, mieszamy.




Wsypujemy Granola orzechową firmy Santehttp://sante.pl/p113/granola-orzechowa-50g
Mąkę wraz z proszkiem budyniowym, proszkiem do pieczenia, sodą do pieczenia i bakaliami, delikatnie mieszając.


Ostrożnie łączymy wszystko z sokiem z pomarańczy.

Wyrobione ciasto wlewamy do tortownicy posmarowanej masłem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170°C na 45 min.
Studzimy, wyjmujemy z formy i dekorujemy według uznani
Smacznego:)