Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Racuchy z
jablkami i ...Torcik
śmietanowy »Jak codzień pytanieCo dzisiaj na obiad?Słysze to codziennie, normalnie nie wiem juz co robić aby umilić czas przy obiedzie mojej rodzine wiadomo jedzienie sie powtarza , a chciało by się czegoś innego zjeść .Gulasz z żołądków w sosie
marchewkowym :)SKŁADNIKI:
żołądki drobiowe 500 gram
marchew 5 średnich 300 gram
śmietana 18% 150 gramrosołek drobiowy 1 sztuka
ziele angielskie 2 szt
liść laurowy 2 sztPRZYGOTOWANIE: Umyłam żołądki wyczyściłam i włozyłam do garnka dodała
ziele angielskie liść laurowy i rosołek drobiowy gotowałam na małym ogniu 40 minut.
Marchew umyłam pokroiłam w kostkę dodałam po 40 minutach do żołądków gotowałam razem około 1 godzinki
marchew zrobiła się miękka i zaczęła rozgotowywać się dopiero wtedy dodałam
śmietanę 18% a zrobiłam to w ten sposób do szklanki wlałam z garnka trochę
wywaru i dodałam
śmietanę łyżką mieszałam do gładkiej masy i wtedy dodałam do garnka wyszedł pyszny gulasz z
marchewka i żołądkami. Podawałam z
ziemniakamiponiedziałek, 24 września 2012, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter