Blog > Komentarze do wpisu« Żeberka w sosie musztardowo - ...Kurczak w marynacie z ... »Czekolada ,śmietana ,herbatniki i żelatynaSkładniki:herbatnikiPetit beurre 200 gmargaryna 125 g lub masło roślinne 125 gmleczna czekolada 100 g – 1 szt.truskawkowa czekolada 300 g – 3 szt.śmietana kremówka 600 mlcukier puder 3 łyżkiżelatyna 3 łyżkikandyzowane wiśnie do ozdobytortownica o średnicy 22 cmHerbatniki zmiksowałam blenderem. Margarynę rozpuściłam w kąpieli wodnej razem z mleczną czekoladą. Zmiksowane herbatniki wsypałam i wymieszałam w tej wodnej kąpieli . Przełożyłam do tortownicy 22 cm na dno wyłożyłam folię aluminiową i wstawiam do lodówki na godzinę by zastygło.Masa :Czekoladę i śmietanę razem mieszałam w kąpieli wodnej do rozpuszczenia dodałam do niej rozpuszczoną żelatynę w 100 gramach wody . Zamieszałam i zostawiłam do stygnięcia.Zmiksowałam śmietanę z cukrem pudrem i dodałam do niej masę z czekoladyśmietany i żelatyny . Wymieszałam wyłożyłam na herbatniki i wstawiłam na noc do lodówki by stężało . Udekorowałam wiśniami kandyzowanymi .poniedziałek, 24 czerwca 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnieJoanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie [email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blogzamów newsletter