Wykonanie
Eton mess to bardzo niepozorny deser, a smakuje po prostu wyśmienicie. Połączenie
śmietany,
truskawek i chrupiących bez nie ma sobie równych. Deser sprawdzi się idealnie nie tylko na Walentynki. Jeśli jeszcze nie znaliście tego połączenia - koniecznie spróbujcie.
Składniki (na 2 porcje):12 małych bez (przepis znajdziecie TUTAJ)250 ml
śmietany 30 %1 0
truskawek2 łyżeczki
cukru pudruDwie
truskawki odłożyć do dekoracji, pozostałe rozgnieść niedbale widelcem. Kremówkę ubić z
cukrem pudrem. Połowę ubitej kremówki połączyć z ugniecionymi
truskawkami. W pucharku ułożyć warstwami: pokruszone
bezy,
bitą śmietanę z
truskawkami,
bezy i
bitą śmietanę. Wierzch udekorować
bezą i pokrojonymi w plasterki
truskawkami. Podawać od razu. Smacznego!