Wykonanie
Wprawdzie w lesie leży jeszcze trochę śniegu, a jeziora dalej są skute
lodem, ale w powietrzu czuć już wiosnę! Sanki są już schowane na samym dnie piwnicy, a w ruch poszła hulajnoga i rower. Może by tak wprowadzić też odrobinę wiosny do kuchni? Zacząć dzień pysznym, energetycznym koktajlem
owocowym. Brzmi zachęcająco? Zdecydowanie tak! Koktajl z
kiwi i
mango .
Składniki:2 dojrzałe
kiwi1 dojrzałe
mango1 szklanka
mleka migdałowegoWykonanie:
Owoce dokładnie myjemy, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Z
mango oczywiście usuwamy pestkę.
Owoce wrzucamy do kielicha blendera, dolewamy
mleko migdałowe i całość miksujemy do momentu aż powstanie gładki, jednolity koktajl. Żeby był bardziej pożywny możemy do niego dodać jeszcze troszkę posiekanych
migdałów.
Mleko migdałowe można dość łatwo zrobić samodzielnie - przepis na
mleko migdałowe .