Wykonanie
Skorzystałam tutaj z przepisu stąd: klik! .Nie ma tutaj poza słodkością
owoców żadnych dosładzaczy. Smak
bananów jest dość mocno wyczuwalny, mi to odpowiadało, ale jeśli wam nie bardzo, to po prostu zmniejszcie ilość
bananów :)Składniki (ok. 1 l
lodów):- 5
bananów- koszyczek
malin (ok. 250 g)- 250 ml
śmietanki 30%Banany pokroić w plasterki. Ułożyć na talerzu posmarowanym tłuszczem i włożyć do zamrażarki.
Maliny również zamrozić. Po 2,5 h powinny być zamrożone. Zamrożone
owoce i
śmietankę wrzucić do malaksera, miksować tak długo, aż będą miały jednolitą konsystencję. Podawać od razu. Jeśli nie chcecie ich jeść od razu, tylko
mieć na jakiś czas do podjadania, nie ma potrzeby wstępnego
mrożenia owoców. Można od razu wszystko zmiksować i
potem zamrozić masę
lodową.