Wykonanie
1 duża
marchew1/2
pora (cienkiego)100g
fasolki szparagowejprzyprawa Kamis -
suszone pomidory z
czosnkiemłyżka
masławykałaczkiDo farszu kroimy
fasolkę na ok 3cm kawałki,
marchew w drobną kostkę,
pora w 0,5 cm krążki. Wszystko zalewamy w rondelku
wodą i wyjmujemy gdy
woda gotując się prawie wyparuje. Mieszamy jeszcze ciepłe z łyżką i doprawiamy obficie
przyprawą.
Pstrąg w całości ale wypatroszony. Nadziewamy farszem i spinamy wykałaczkami. Układamy w naczyniu żaroodpornym na foli aluminiowej. Pozostało mi trochę farszu więc wyłożyłam go również pomiędzy
ryby na brytfankę.
Pstrągi posypałam
solą ziołową - przykryłam folią i wstawiłam do piekarnika w temp. 180C na ok.30 minut. Na koniec pieczenia odsłoniłam folię zwiększyłam temp. do 200C by delikatnie ją przyrumienić, a skórka by była chrupiąca.