ßßß
10 jaj2 żółte papryki10 kolb młodej kukurydzymała puszka kukurydzy2 cebule200 g startego żółtego sera2 czubate łyżki majonezuszczypta kukurmysól, pieprzJajka ubijamy dodajemy starty ser. Kolby kukurydzy kroimy w plasterki, obgotowujemy w osolonej wodzie, dodajemy pokrojoną w talarki cebulę, chwilę gotujemy, odlewamy. Paprykę oczyszczamy i kroimy w kostkę.
Kolby kukurydzy, kukurydzę z puszki, cebulę oraz paprykę mieszamy dodajemy 2 czybate łyżki majonezu, przyprawiamy solą, pieprzem i szczyptą kukurmy, jeszcze raz mieszamy. Zalewamy jajkami z serem, mieszamy. Przekładamy do posmarowanej masłem lub oliwą tortownicy ( bądź silikonowej).
Pieczemy 1 godz. w 150 st. Po tym czasie zostawiamy naszą tortillę na 5min w wyłączonym piekarniku