ßßß
Przygotowanie :Zrobić głębokie nacięcie na wypukłej stronie, ułożyć kasztany na blasze z niewielką ilością wody i wstawić na 10 minut do nagrzanego piekarnika. Po wyjęciu gorące obrać z łupin i pomagając sobie nożem ściągnąć cienką skórkę. Można też nacięte kasztany wrzucić do wrzącej wody, gotować przez 10 minut. Wyjąć i obierać gorące.
200 g ugotowanych kasztanów, już obranych50 g migdałów50 g truvii lub innej substancji słodzącej3 łyżki śliwowicy1 łyżka ekstraktu waniliiok 200 g czekolady - zetrzeć na tarce o małych oczkachKasztany oraz migdały wrzucić do malaksera, porządnie zmielić. Domieszać truvię, ekstrakt wanilii i śliwowicę, miksować przez 5 minut. Przełożyć masę do garnka i smażyć mieszając, aż masa zgęstnieje. Ostudzić i formować kulki wielkości orzecha włoskiego, następnie obtoczyć w czekoladzie.Chrupiące z wyczuwalną nutka alkoholu.Doskonałe do chrupania przed telewizorem, pięknie prezentujące się na imprezowym stole.
Muszę Was jednak ostrzec!!!MEGAaaa słodkie z nich maleństwa ;)
Życzę miłego chrupani a !Violaautor przepisu
You can translate this page with the translator on top of the page on the left hand side.