Wykonanie
Jeśli chcecie cieszyć się smakiem i zapachem podczas tegorocznych Świąt, nastawcie już dziś
likier mandarynkowy, pachnący
korzennymi przyprawami i
miodem.
Miód wykorzystałam z pierwszej ręki, najlepszy pod względem jakości, który otrzymałam od Krzysia i Pauli, o których możecie poczytać tutaj klik .
Likier mandarynkowy można przygotować szczególnie gdy chcielibyście podarować prezent komuś bliskiemu w 100% waszej produkcji ... jestem pewna, że będzie to strzał w dziesiątkę, ja taki prezent chętnie bym przyjęła :-) myślę, że każda babcia czy mama również :-) Do dzieła zatem, robimy!
Składniki: na jedną buteleczkę 200ml200ml
wódki 45%5
mandarynek6
goździkówlaska kory cynamonowej3 gwiazdki
anyżu1/2 szklanki
cukru trzcinowego1/2 szklanki
miodu wielokwiatowegoPrzygotowanie:
Mandarynki umyć, ponakłuwać i włożyć do słoja, dodać
goździki,
cynamon,
anyż, zasypać
cukrem trzcinowym, polać
miodem i zalać
wódką. Odstawić na miesiąc czasu, następnie przefiltrować, przelać do buteleczki i zakorkować. Smacznego!