Wykonanie
Taki mus, odkąd go odkryłam, jadam od czasu do czasu jak akurat mam dojrzałe
awokado i ochotę na słodkie.Do tej
pory robiłam bez dodatków, teraz dodaję
bakalie i jest to jeszcze lepsza opcja niż mus czysty.Ostatnio
awokado u mnie częstym gościem (to bardzo zdrowy tłuszcz), a najczęściej w formie właśnie takiego musu, mam fazę, na to wygląda:)Kilka propozycji.Składniki na porcję:* średni
banan lub 1/2 dużego (może być dodatek
gruszki)*
awokado* 2 łyżeczki
kakao (najlepiej surowego) albo karobu* odrobina
soku z cytryny* odrobina dobrego
miodu (opcjonalnie, zwykle nie dodaję)To podstawa, a do tego dodatki:*
żurawina - w całości, albo zmiksowana - ja wolę wymieszaną z kremem w całości
*
orzechy włoskie lub inne ( najlepiej wcześniej namoczone)
*
figi (
daktyle,
morele i
śliwki suszone)- w kawałeczkach, albo zmiksowane (ja wolę zmiksowane)Z
daktylami mus nie jest MM 1 faza.
"Miliony marzą o nieśmiertelności, równocześnie nie wiedząc, co ze sobą zrobić w deszczowe niedzielne popołudnie"Susan Ert