ßßß
Na ok 30 lasek250 g surowej masy marcepanowej1 jajko30 g maki1 lyzeczka mleka110 g cukru pudruczerwony barwnik spozywczyZoltko oddzielic od bialka. Marcepan posiekac, dodac 60 g cukru, make oraz bialo jajka. Wyrabiac mikserem z koncowkami do zagniatania ciasta, az bedzie gladkie i bez grudek. Podzielic na 15 czesci. Z kazdej uwalkowac walek o dlugosci ok. 20 cm. Podzielic na dwie czesci i uformowac laski. Ukladac na blasze wylozonej papierem do pieczenia. Zoltko rozbeltac z mlekiem, posmarowac nim laski. Wstawic do uprzednio nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 150°C (z termoobiegiem- 125°C) ok. 20 minut. Wystudzic. Z pozostalego cukru, odrobiny goracej wody i barwnika zrobic lukier i przyozdobic nim laski.Przepis z: "Laura. Backen im Winter" nr 04/2012