ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegocebula 1 sztukpapryka żółta 1 sztukpapryka czerwona 1 sztukpapryka zielona 1 sztukfilety z piersi indyka (cienkie)4 sztukkoncentrat pomidorowy 4 łyżek stołowychszynka surowa 4 plastrylistki szałwii 4 sztukbulion drobiowy 75 mililitrówpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną cebulę pokroić w cząstki. Oczyszczone papryki pokroić w cienkie paski. Umyte, osuszone mięso posmarować 2 łyżkami koncentratu. Oprószyć solą oraz pieprzem, na każdym filecie rozłożyć po plastrze szynki, listku szałwii i po 3 paski kolorowej papryki. Zwinąć mięso w roladki i spiąć patyczkami do szaszłyków. Roladki podsmażyć z każdej strony, na rozgrzanej na patelni margarynie. Wyjąć z patelni, a na tłuszczu ze smażenia podsmażyć cebulę, resztę papryki i 2 łyżki koncentratu. Zrazy ponownie włożyć na patelnię, zalać bilionem, przykryć i dusić jeszcze 15 minut, na małym ogniu. Podawać z makaronem lub ziemniakami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: