Wykonanie
Szybkie, zdrowe, pyszne.Składniki (na 1 porcję):
rukola - bardzo duża garsć150-200 gram filetów z kurczaka/indykakilka plasterków
sera koziego1/3
papryki czerwonej1 mały
pomidorkawałek
czerwonej cebulidressing np.
winegret albo
oliwa z oliwek+ocet balsamiczny+ziołaWykonanie:
Rukolę układamy na talerzu. Polewamy dressingiem (ja używam dressingu z
oliwy z oliwek i
octu balsamicznego z odrobiną
wody mineralnej plus
zioła sałatkowe). Dodajemy pokrojonego
pomidora,
paprykę,
cebulę, układamy kilka plasterków
sera koziego.Rozgrzewamy patelnię grillową (ja smaruję ją pędzelkiem z
oliwą, by ograniczyć ilosć tłuszczu), smażymy kilka minut pokrojony na srednie kawałki
filet z indyka, przyprawiony
solą,
pieprzem,
moze być też np.
czosnek granulowany.Gotowe