Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 56 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
porzeczki czerwone 1 kilogramów
maliny 50 gramów
cukier 80 dekagramówWykonanie:
Owoce opłukać, przebrać, u
porzeczek oberwać szypułki i zmiażdżyć. Do miazgi owocowej dodać 1/2 l
wody i gotować około 5 minut. Odciągnąć sok, zmierzyć, odważy
cukier, 80 dag na 1 litr soku.. Gotować sok bez
cukru 15-20 minut, następnie wsypać
cukier i dalej gotować często mieszając. Zbierać pianę tworzącą się w trakcie.Autor: agata17koZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: