ßßß Cookit - przepis na Galaretka z porzeczek i malin

Galaretka z porzeczek i malin

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 56 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 1
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
porzeczki czerwone 1 kilogramów
maliny 50 gramów
cukier 80 dekagramów
Wykonanie:
Owoce opłukać, przebrać, u porzeczek oberwać szypułki i zmiażdżyć. Do miazgi owocowej dodać 1/2 l wody i gotować około 5 minut. Odciągnąć sok, zmierzyć, odważy cukier, 80 dag na 1 litr soku.. Gotować sok bez cukru 15-20 minut, następnie wsypać cukier i dalej gotować często mieszając. Zbierać pianę tworzącą się w trakcie.
Autor: agata17ko
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5815/Galaretka-z-porzeczek-i-malin