Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 140 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegobiałe
wytrawne wino 750 mililitrów
woda 250 mililitrów
cytryna 25 dekagramów
cukier 25 dekagramów
arak 250 mililitrów
likier Maraschino 50 mililitrów
sok pomarańczowy 80 mililitrówWykonanie:
Cytryną umyć, sparzyć wrzącą
wodą, osuszyć, zetrzeć wierzchnią warstwę skórki na tarce o drobnych otworach, wymieszać z
wodą i
cukrem. Zagotować, przecedzić, wystudzić. Następnie połączyć z
winem,
arakiem,
likierem i
sokiem z wyciśniętych
cytryn i
pomarańcz, pozostawić na 2 h. Podawać w szampankach z
lodem konsumpcyjnym.Autor: justynaf7Zobacz inne przepisy użykownika!PonczDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: