Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 7(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
filety ze śledzia (
matias-korzenne)6 sztuk
przecier pomidorowy 100 gramów
wino czerwone 300 mililitrów
cukier 1 szklanek
olej sojowy 3 łyżek stołowych
pieprz biały według uznania
goździki 9 sztuk
ananasy konserwowe 0,5 puszka
cebulki marynowane (duży słoik)1 sztuk
winogrona ciemne 300 gramówWykonanie:Osączone filety pokroić na małe kawałki.
Winogrona oczyścić.Na rozgrzany w głębokiej patelni
olej włożyć
przecier pomidorowy i podsmażyć. Dodać
cukier i mieszając, smażyć. Wlać
wino, włożyć
goździki, pokrojone
ananasy i
pieprz. Delikatnie mieszając, odparować zalewę o 1/3 objętości.Włożyć
cebulki oraz
winogrona i oprószyć
pieprzem. Zagotować, uważając, aby
owoce się nie rozpadły.Przełożone do miski kawałki
śledzia zalać przygotowanym sosem.Danie należy przygotować kilka godzin przed podaniem, aby
śledź był wonny i aromatyczny. Podawać z
pieczywem ciemnym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: