Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
cukinia 3 sztuk
kiełki słonecznika 1 szklanek
por 1 sztuk
tofu wędzone 200 gramów
papryka czerwona 0,5 sztuk
orzechy włoskie 50 gramów
oliwa 3 łyżek stołowychlistki
bazylii 1 łyżek stołowychlistki
tymianku 1 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Opłukane, osaczone
zioła posiekać. Oczyszczony
czosnek rozdrobnić, rozetrzeć z
solą, wymieszać z
sokiem z cytryny,
oliwą, posiekanymi
ziołami, doprawić
sola oraz
pieprzem.Oczyszczoną białą część
pora pokroić na pierścienie. Oczyszczona
paprykę pokroić w drobna kostkę. Umyte małe
cukinie przekroić wzdłuż na
polowy i pokroić w półplasterki. Oczyszczone
kiełki osaczyć.
Tofu pokroić w gruba kostkę. Wszystkie składniki wymieszać w salaterce, zalać przygotowanym sosem i posypać posiekanymi
orzechami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z
seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: