ßßß Cookit - przepis na Tofu z cukinią

Tofu z cukinią

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
cukinia 3 sztuk
kiełki słonecznika 1 szklanek
por 1 sztuk
tofu wędzone 200 gramów
papryka czerwona 0,5 sztuk
orzechy włoskie 50 gramów
oliwa 3 łyżek stołowych
listki bazylii 1 łyżek stołowych
listki tymianku 1 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Opłukane, osaczone zioła posiekać. Oczyszczony czosnek rozdrobnić, rozetrzeć z solą, wymieszać z sokiem z cytryny, oliwą, posiekanymi ziołami, doprawić sola oraz pieprzem.
Oczyszczoną białą część pora pokroić na pierścienie. Oczyszczona paprykę pokroić w drobna kostkę. Umyte małe cukinie przekroić wzdłuż na polowy i pokroić w półplasterki. Oczyszczone kiełki osaczyć. Tofu pokroić w gruba kostkę. Wszystkie składniki wymieszać w salaterce, zalać przygotowanym sosem i posypać posiekanymi orzechami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Jarzyny i Pasztety weg.
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12766/Tofu-z-cukinia