ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegorukola 150 gramówgruszki 2 sztukfileciki z kaczki pieczone 400 gramówmaliny 200 gramówocet owocowy 2 łyżek stołowycholej słonecznikowy 1 łyżek stołowychcukier 1 łyżek deserowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Sos: wymieszać ocet z cukrem, szczyptą soli oraz pieprzu, a także z olejem i wstawić do lodówki.Oczyszczoną rukolę osuszyć. Umyte gruszki pokroić wzdłuż na średniej grubości plasterki, usuwając gniazda nasienne.Pieczone lub smażone mięso kaczki pokroić w plasterki. Na 4 talerzykach fantazyjnie rozłożyć po porcji rukoli, gruszek i mięsa. Posypać oczyszczonymi malinami i zalać schłodzonym sosem. Oprószyć pieprzem grubo tłuczonym i od razu podawać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: