ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopomidory 4 sztukfasolka szparagowa 500 gramówcebula 1 sztukoliwa 3 łyżek stołowychocet winny 2 łyżek stołowychser feta 100 gramównatka pietruszki 2 łyżek stołowychpieprz biały według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte pomidory pokroić w ósemki. Oczyszczona fasolkę ugotować w osolonej wodzie tak, by pozostała jędrna, odcedzić. Ostudzoną pokroić na kawałki. Oczyszczoną cebulę pokroić w krążki, pokroić w krążki, sparzyć i przelać zimna woda. Odcedzona wymieszać z fasolką oraz pomidorami.Wymieszać oliwę z octem, szczyptą soli oraz pieprzu na gładka emulsję. Tym sosem polać sałatkę, posypać pokruszonym serem oraz posiekaną natką. Podawać jako dodatek do zimnych mięs lub na przekąskę.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: