ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegojajka 2 sztukcukier 175 gramówsól 1 szczyptamąka tortowa 75 gramówmąka ziemniaczana 25 gramówproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychkiwi 1 sztukżelatyna 6 łyżek deserowychtwaróg 500 gramówsok z cytryny 1 sztukśmietana kremowa 400 gramówpłatki migdałowe 60 gramówbrzoskwinie konserwowe 0,5 puszkatruskawki 150 gramówkonfitura morelowa 2 łyżek stołowychWykonanie:Ubić białka na sztywną pianę, stopniowo dodając 75g cukru i szczyptę soli, a potem kolejno żółtka. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i połączyć z masą jajeczną. Przełożyć ciasto do średniej wielkości tortownicy, wyrównać. Piec ok. 15 minut w 175 stopniach.Utrzeć ser ze 100g cukru i sokiem cytrynowym. Rozpuścić żelatynę w ciepłej wodzie i połączyć z odrobiną kremu serowego i wymieszać z resztą kremu, schłodzić. Ubić śmietanę i połączyć z tężejącym kremem serowym, rozsmarować na zimnym cieście i wstawić na 4 godziny do lodówki.Brzegi tortu posmarować konfiturą i oprószyć prażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi. Przeciąć tort na pół i ułożyć motylka. Udekorować ciasto plasterkami owoców.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: