ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegooliwa 4 łyżek stołowychcebula 1 sztukdymki 2 sztukpapryka czerwona 1 sztukbulion warzywny 1,5 litrówfasolka szparagowa 100 gramówtofu 250 gramówolej 1 łyżek stołowychboczniaki 350 gramówspaghetti 300 gramówpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną cebulę oraz dymki posiekać, a oczyszczoną paprykę pokroić w paski i razem podsmażyć na rozgrzanej w garnku oliwie. Zalać bulionem i zagotować. Zmniejszyć ogień, włożyć pokrojoną fasolę i gotować 10 minut. Doprawić do smaku.Tofu pokroić w kostkę, oprószyć sola oraz pieprzem i podsmażyć na oleju. Osaczyć na papierowym ręczniku. Oczyszczone boczniaki pokroić w paski i podsmażyć na pozostałym po tofu tłuszczu.W osolonym wrzątku ugotować makaron. Osączony dodać do zupy razem z grzybami. Rozlać do miseczek i dodać smażone kostki tofu.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z MakaronemZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: