ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegojajka 8 sztukśmietana 3 łyżek stołowychmusztarda 1,5 łyżek stołowychkoperek 1 łyżek stołowychpomidory 8 sztukrzeżycha 0,5 szklanekliście sałaty według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Ugotować jajka na twardo. Ostudzone obrać, przekroić wzdłuż na pół, wyjąć żółtka i utrzeć je z gęstą śmietaną oraz musztardą. Wymieszać z posiekanym koperkiem i ew. Doprawić pieprzem oraz solą. Masa napełnić połówki białek.Z umytych, osuszonych pomidorów ściąć wierzchołki, łyżeczką wydrążyć środki, pozostawiając wokół ścianek dość grubą warstwę miąższu. W każdego włożyć po dwie połówki faszerowanych jaj. Na górze lekko je rozchylić. Ułożyć danie na półmisku wyścielonym rzeżuchą oraz młodymi listkami sałaty (ze środka). Można podawać z zimnym sosem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: