ßßß Cookit - przepis na Kociołek cygański

Kociołek cygański

Wykonanie

« Powrót  
Opis:
Bardzo dobra propozycja dla tych którzy lubią potrawy jednogarnkowe
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
karkówka 1 kilogramów
papryka czerwona 3 sztuk
cebula 2 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
śmietana 18 1 szklanek
przyprawa wegetta 1 łyżek deserowych
ostra papryka 1 łyżek deserowych
koncentrat pomidorowy 4 łyżek stołowych
przyprawa ziołowa mieszanka ziól 1 łyżek deserowych
ziemniaki 2 sztuk
woda 0.5 szklanek
Wykonanie:
Mięso pokroić w dość dużą kostkę to samo zrobić z papryką. cebule w piórka a ziemniaki w kostkę. mięso cebule i paprykę pod smażyć na oleju na złoto dodać ziemniaki i przyprawy koncentrat rozmieszać z wodą i śmietaną zalać mięso i dusić pod przykryciem aż mięso będzie miękkie.
Uwagi:
Podczas duszenia raz po raz dolewać wody gdyż może się potrawa przysmażyć
Autor: lolita102
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10945/Kociolek--cyganski-