ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegobrokuł 1 sztukróżyczki kalafiora według uznaniajabłka 1 sztukcebula czerwona 1 sztukpapryka konserwowa czerwona 0,5 sztukpapryka konserwowa żółta 0,5 sztukjajka 2 sztukkiełki slonecznika 0,5 szklanekkiełki soi 0,5 szklanekmajonez 3 łyżek stołowychjogurt naturalny 3 łyżek stołowychmusztarda 0,5 łyżek deserowychczosnek 1 ząbkisok z cytryny według uznaniacukier według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Kilka opłukanych różyczek kalafiora wrzucić na wrząca osolona wodę, po 5 minutach gotowania dodać oczyszczony, podzielony na różyczki brokuł i krótko razem gotować na półtwardo, odcedzić i wystudzić. Ugotowane na twardo, obrane jajka pokroić na ćwiartki lub ósemki i wrzucić do salaterki. Dodać osączoną, pokrojona w paski paprykę, pokrojona w cieniutkie piórka cebulę, z blanszowane warzywa, obrane, pokrojone w słupki winne jabłko (skropione sokiem z cytryny), oczyszczone, osuszone kiełki słonecznika oraz soi.Sos: wymieszać majonez z jogurtem, musztarda, zmiażdżonym czosnkiem. Doprawić do smaku cukrem, sola oraz pieprzem.Przygotowanym sosem polać sałatkę, dobrze wymieszać i schłodzić.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: