Wykonanie
Obecnie jestem na etapie zdrowego odżywiania i zrzucenia zbędnych kilogramów. A to jest mój przepis na
rybkę z warzywami gotowanymi na parze.Składniki na 1 osobę : 1
filet z ryby , 1
marchewka, 3 różyczki
brokuła,3 różyczki
kalafiora,sol, 2 plasterki
imbiru ( nie musowo)
lubczyk,
curry,
słodka papryka,
sok z cytryny.Przygotowanie: Włączyć piekarnik na 180°C.
Rybę osuszyć położyć na arkuszu aflufolii,
curry wmieszać z
sola,
papryka.
Sokiem z cytryny skropić
rybę,i nałożyć
mieszankę przypraw.
Rybę zawinąć w folie położyć na blaszkę. W garnku do gotowania na parze nastawić
wodę wrzucić do niej plasterki
imbiru, sol i
lubczyk.Warzywa dać do garnka gotować ok 10-15 minut a
rybę wstawić do piekarnika i piec 10minut. Warzywa nałożyć na talerz doprawić do smaku jak lubimy najbardziej. Na warzywa nałożyć
filet z ryby. Smacznego