ßßß
Składniki:2 łyżki oliwy1/2 łyżeczki kminu1/2 łyżeczki ziaren gorczycy1 cebula, posiekana1 ząbek czosnku, posiekany1 papryczka chili, posiekana, bez pestek450 g ziemniaków, pokrojonych w kostkę2 łyżki pasty curry600 ml bulionu warzywnego450 g dyni, pokrojonej w kostkę400 g fasolki z czarnym oczkiem z puszki (dałam zwykłą)2 pomidory, pokrojone na 6 kawałków każdysól, pieprz2 łyżki natki pietruszki lub kolendry, posiekane, do przybraniaWykonanie:Rozgrzać olej na patelni, dodać kmin i gorczycę i podsmażać przez 1 minutę. Kiedy zaczną pryskać dodać cebulę, czosnek i chili. Podsmażać przez 3-4 minuty, aż zmiękną. Dodać ziemniaki i smażyć przez 3 minuty. Dodać pastę curry, bulion i zagotować a następnie odparowywać przez 5 minut. Dodać dynię i gotować przez kolejne 15 minut aż warzywa będą miękkie. Dodać fasolkę i pomidory i gotować kolejne 2-3 minuty. Doprawić do smaku.Rozdzielić gulasz do talerzy, posypać kolendrą lub natką. Można podawać z kawałkami cytryny.
/wydrukuj przepis/