ßßß Cookit - przepis na Ciasto jogurtowo-truskawkowe

Ciasto jogurtowo-truskawkowe

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 15
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
jajko 4 sztuk
cukier 0.7 szklanek
cukier waniliowy 10 gramów
mąka tortowa 4 łyżek stołowych
mąka ziemniaczana 1.5 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
sól według uznania
mus z truskawek 400 gramów
jogurt naturalny 400 gramów
żelatyna 2.5 łyżek stołowych
kakao 3 łyżek stołowych
margaryna 100 gramów
mleko 6 łyżek stołowych
herbatnik 200 gramów
wiórki kokosowe według uznania
Wykonanie:
Wykonanie ciasta biszkoptowego: całe jajka ubić z cukrem (4łyżki), cukrem waniliowym i szczyptą soli na puch, dodać mąki wymieszane z proszkiem i delikatnie, łyżką, połączyć. Wylać ciasto do dużej blachy wyścielonej papierem do pieczenia. Piec 0k. 25 minut w 160 stopniach, na jasnozłoty kolor.
Wykonanie masy truskawkowej: mus truskawkowy roztrzepać z jogurtem, dosłodzić do smaku i połączyć z namoczoną i rozpuszczoną na ogniu żelatyną.
Wykonanie masy jogurtowej: jogurt roztrzepać, dosładzając do smaku i połączyć z namoczoną i rozpuszczoną na ogniu żelatyną
Wykonanie polewy: wszystkie składniki dać do rondelka i podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając,aż zgęstnieje, ciepłą oblać ciasto (kakao, margaryna,cukier (0,5 szklanki), mleko)
Złożenie ciasta: biszkopt - masa truskawkowa - masa jogurtowa - herbatniki - polewa posypana wiórkami kokosowymi
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3977/Ciasto-jogurtowo-truskawkowe